general mills corporate hq
golden valley mn
floating planes
modernism
pastoral
juxtaposition
pure geometry
simplicity
sculpture galleries and
gathering spaces
linear bands

2004 Design Award of Excellence
Presented by the American Society of Landscape Architects, Minnesota Chapter
.

2004 Design Merit Award
Presented by the American Society of Landscape Architects.

2004 Design Honor Award
Presented by the American Institute of Architects, Minnesota Chapter.

The desire for this 35 acre setting was to create the illusion that the new buildings were floating within the landscape atop a motionless plane of water. The design created a crisp, clean and organic canvas for the corporation's sculpture collection that was a natural extension of the existing outdoor gallery.
Places for employee respite and interaction, as well as large gatherings were a strong desire of the client. In response, two courtyards on two different levels were designed to act as reflections of each other and address the programmatic needs of the site. In addition the design offers the user formal and informal water features. A formal water channel moves through the outdoor dining area into a larger, more organic water body that receives stormwater runoff from the site. This new picturesque landscape is a pleasure to view from the executive offices, the pedestrian link, or the dining terrace.

main menu